Fullt ös

Nu händer det verkligen en hel del och tiden går sååå hima fort!
vardagarna och helgerna (framför allt) bara flyger iväg. 
I lördags badade jag ute i sjön för första gången i år vilket var helt underbart och idag har jag klippt håret och förhoppningsvis gjort mig lite finare inför lillebrors student som är om två veckor på fredag! Hel sjukt vad tiden går fort även för övrigt :)
Men vi får se vad framtiden har att utvisa :)
 
Ljuset är ju inte helt rättvist men det blev i alla fall lite ljusare slingor :)
 

Dag 2 - Disneyland & Disneystudtios

Sådär, då kanske jag ska ta att skriva om dag 2 inne på Disneyland och Disney Studios :) Nu blev det hoppigt mellan dagarna men så blir det ibland.
 
I alla fall så dag två började tidigt på morgonen, redan vid 8 eftersom att vi hade "Extra Magic Time" vilket översätts till svenska: Extra magi timme. Vi tog i princip bara på oss och vandrade till parkerna som var öppna för oss vid 8.30 och framåt till själva öppningen för alla andra.
 
Det innebar att vi alltså fick gå in till Disneyland och Disneystudios 1 timme FÖRE alla andra! Självklart var det andra personer inne i parken också som hade samma som vi men det var ändå skönt att få den timmen att gå skapligt i lugn och ro :)
På fredagen när vi kom så gick vi aldrig in i Disneystudios utan vi tog parken direkt och då sparade vi studion till just den här extra timmen som vi fick.
 
På schemat så var Ratatouille öppet som är en film som handlar om en råtta som kan laga mat och som hamnar i Paris tillslut. Det är en film jag tycker är väldigt mysig så en attraktion var öppen som handlade lite om just den filmen.
 
Men när vi väl kom fram till attraktionen som i beskrivningen sa att man skulle få uppleva allt i en större miljö så trodde jag ju aldrig i min vildaste fantasi att det skulle innebära 3D/4D effekter! 4D för er som inte vet så kommer typ vindar och vatten mot en om filmen eller scenen visar det och 3D effekt så känns det som om allt kommer emot en. 
Detta var ruggigt jobbigt för mitt huvud och jag försökte verkligen härda ut men det gick inte så jag fick blunda hela den attraktionen vilket var lite trist...
 
Den timmen som vi fick extra gick dock vääääldigt fort så vi hann väl inte med så mycket än att strosa runt lite i studioparken och sedan åka attraktionen.
 
Runt 9.40 så började de släppa på alla andra in till parken och då bestämde vi oss för att äta frukost eftersom vi inte hade gjort det innan. I Frankrike vet de knappt vad fibrer är utan det var väldigt onyttigt och väldigt mycket ljust bröd. Men det gick ner det också så klart men jag är glad att jag inte bor där för leva utan fibrer hade jag inog inte klarat :)
 
Efter frukosten (som intogs i Disneyland parken och inte studion) så gick vi till en StarWars värld. J älskar StarWars och vi ställde oss i kön till ytterligare en attraktion. Då sa jag på skoj att du ska se att det är 3D/4D här också. Skoj blev till verklighet och det var återigen dags att blunda en hel attraktion typ... Det var så tråkigt att informationen inte var tydligare och det var till och med så att J blev lite åksjuk (han blir det aldrig!)
 
Klockan tickade på och tiden gick så himla fort där inne. Vi gick igenom Törnrosas slott/Disneyslottet som är en typ av symbol för just Disneyland Paris! Sedan försökte vi hitta lite souvenirer att ta med hem. Det blev 2 magneter, en väska och två tröjor (en till oss var så vi kunde matcha, J fick Musse Pigg och jag Mimmi Pigg)
Vi åkte även ett tåg som vi trodde skulle ta oss runt hela Disneyparken men oj vad fel vi fick och vilken besvikelse tyvärr... Men då hade vi i alla fall åkt tåget.
 
Det gick väldigt fort och planen var väl att kanske inte vara på själva Disneyland så länge utan komma tillbaka till hotellet och gå till polerna och bara slappna av men det var ändå skönt att få ut så mycket som möjligt när vi ändå var där istället för att ångra oss att vi inte gjorde vissa saker.
 
Jag tror att vi var tillbaka på hotellet runt 16 igen och då hade vi alltså gått runt mer eller mindre hela tiden sen 8.20!
Vi somnade rätt fort båda två och tog en tupplur på ca en timme vilket var riktigt skönt. Sedan började jag packa ner så mycket som möjligt eftersom vi skulle upp så tidigt på natten för att åka till flygplatsen :)
Vi besökte aldrig polerna på hotellet utan tog ett bad på rummet eftersom det fanns badkar! Sedan gick vi och la oss vid 21 och somnade omedelbums :)
 
Dagarna gick så himla fort och detta är en erfarenhet för livet som jag mer än gärna åker tillbaka till igen! Helt fantastiskt var det! :)
 
 
 

Dag 3 - hemresa

Det blev en tidig morgon, eller natt om man ville kalla det så. Larmet ringde klockan 3 och då var det bara att köra på direkt eftersom vi skulle bli upphämtade av vår taxi redan vid 3:20. Dock skulle vi blivit upphämtade 2:10 (inget vi valt själva) men de ringde igår så vi styrde om det och det var ju tur för jäklar vad trött man var! 

 

Mycket smidigt med den privata taxin så åker vi på något liknande så bokar vi nog samma typ/upplägg. Var lite nervös att de inte skulle komma i rätt tid imorse men de kom verkligen väl i tid ❤️

 

Vi kom fram till flygplatsen, Charles de Gaulle, klockan 4 och väl på plats så tog det ruggigt lång tid innan vi fick checka in. De satt på plats när vi kom men som sagt, det startade inte med en gång. 

 

Vi var i alla fall på rätt gate vid 4:50 och boardingen började klockan 5:45. Eftersom vi inte hade business på vägen hem så gick vi nästan på sist på grund av att det alltid blir kö ändå. Planet rullade ut till starten klockan 6:05 och påbörjad landning i Frankfurt blev 6:50. Även denna sträckan vilade jag och tittade inte ut, utan vilade mot J;s axel hela tiden ❤️

 

Det var mycket sämre väder och turbulens än när vi åkte till Paris! Vi landade 7:10 och denna gången blev det lite stressigare till gaten eftersom boarding var redan 7:40!

 

Vi hade bara 10 min på oss men vi kom precis lagom till boardingen och hann med flyget. 

 

Dock kunde vi inte lyfta enligt plan för det var någon check eftersom det saknades vissa väskor som skulle in i planet (inte handbagaget) så även om vi var på plats i tid så påbörjade vi inte lyftningen förrän 8:35! 8:40 drog vi igång på startbanan och det bullrade som bara den! Satt näst längst bak och J satt i mitten av planet. Tyvärr fick vi inga platser tillsammans denna gången men det är bara att gilla läget. 

 

Något jag är väldigt tacksam för är att huvudet klarade denna resan mycket bättre än när vi flög till Mallis förra året! Men det kan nog som sagt också höra ihop lite med käkarna, vad vet jag? Oavsett så är jag glad att det gick så mycket bättre! 

 

Vi påbörjade landningen runt 9:49 till Landvetter och var på svensk mark 10:02, ca 15 minuter senare än planerat men nu var vi ändå på marken så vad gör det? :) 

 

Vi lämnade Paris med regn och kom tillbaka till ett soligt Göteborg - perfekt att byta väderlekar med varandra. Det komiska var att vi lämnade Sverige med regn och kom till soligt Paris så detta har verkligen varit perfekt både vädermässigt och upplevelse! ❤️

 
(null)
 
(null)
 
(null)